Faciliteiten

De thuishaven van onze schepen is Oostmahorn. Van oudsher de plek waar de veerboot vertrok naar Schiermonnikoog. De pier is er nog en daarvandaan vaart nu de Stortebeker. Een klein stukje verder, achter de dijk is een stadje gebouwd met grachten en een sluis. Dit stadje, welke volgens de legende ooit verdwenen is, heeft de naam Landal Esonstad.

Waddeninzicht houdt in het seizoen kantoor in het strandpaviljoen bij Landal Esonstad. Als u in Landal Esonstad verblijft is het eenvoudig lopend te bereiken. In de Landal parkgids vindt u informatie over de openingstijden, die in het seizoen ruim zijn. Als u van elders komt kunt u het beste parkeren op het parkeerterrrein bij Landal Esonstad. (bij de rotonde rechtdoor) Met een korte wandeling (ca 300 meter) bent u bij het strandpaviljoen. De waddenboten liggen met ingang van 2012 ook bij het paviljoen van Waddeninzicht.

Oostmahorn ligt centraal aan het Lauwersmeer, een ca. 2000 hectare groot binnenwater, direkt grenzend aan de Waddenzee.  Klanten van Waddeninzicht kunnen gebruik maken van de toiletvoorzieningen van Waddeninzicht.