Routebeschrijving naar Esonstad voor klanten van Waddeninzicht

In het seizoen houdt Waddeninzicht kantoor in het strandpaviljoen bij Landal Esonstad. Van die plaats worden de  boten verhuurd. Landal Esonstad ligt tegen de Oude Veerhaven aan op een steenworp afstand van de Jachthaven.  Bij Landal Esonstad kunt u parkeren en huurders van een open boot kunnen vandaar naar het strandpaviljoen bij Landal Esonstad wandelen. Het adres is Oostmahorn 29a, 9133 DT ANJUM( voor de tomtom)

PAS OP! Voor huurders van een Waddenboot is de situatie gewijzigd:

Huurders van een Waddenboot hebben meestal nogal wat spullen om mee te nemen. Zij kunnen bij de rotonde in Landal Esonstad doorrijden en via het houten bruggetje de dijk over en bij ons paviljoen de auto lossen of laden. Nadien is het de bedoeling dat de auto weer op het parkeerterrein van Landal Esonstad komt te staan. Anders wordt het strand te lastig bereikbaar voor hulpdiensten.  We stellen het zeer op prijs als we ongeveer 10 minuten voor aankomst even een telefoontje krijgen op 06-22701244 zodat we u adequaat welkom kunnen heten.

 

Vanuit Randstad

Reistijd: Rotterdam of Den Haag-Oostmahorn : 2 uur 45 minuten

Utrecht-Oostmahorn : 2 uur 10 minuten

Amsterdam-Oostmahorn : 2 uur 15 minuten

De snelste route is behalve vanaf Amsterdam, door de Flevopolder ( Almere , Lelystad, Lemmer) via A6 naar Joure . Volg daar A7/E22 Heerenveen Leeuwarden Groningen tot afslag (31) . Neem daar de N358 richting Surhuisterveen , Buitenpost en blijf de N358 volgen, eerst richting Surhuizum dan richting Buitenpost en vervolgens richting Lauwersoog . Als u in Dokkumer Nieuwe Zijlen de sluis over bent dan bent u niet ver meer. Volg de N358 nog ca 7 km richting Lauwersoog . Vlakbij Oostmahorn slaat u dan op de T-kruising rechtsaf richting Oostmahorn.  U volgt dan de weg over het terrein van Landal Esonstad.

 

Vanuit Leeuwarden

 

Reistijd: Leeuwarden - Oostmahorn : 1 uur

Verlaat Leeuwarden via de N355 en volg richting Gytsjerk , Giekerk . Sla bij de N361 linksaf en volg de borden Gytsjerk , Giekerk en naderhand Dokkum . Bij de rotonde ten Oosten van Dokkum de N361 blijven volgen richting Lauwersoog . Sla bij de afslag Anjum rechtsaf (en gelijk weer links) en volg Oostmahorn.  U volgt dan de weg over het terrein van Landal Esonstad.

 

Vanaf de Duitse grens Emmerich .

 

Reistijd :grens NL-BRD bij Emmerich - Oostmahorn : 2uur 25 minuten

Volg de A12/E35 richting Arnhem en neem afslag 26 richting Arnhem Noord Apeldoorn Zwolle Park Hoge Veluwe . Dit is de A50 en volg die richting Apeldoorn Zwolle tot aan knooppunt Hattemerbroek . Daar neemt u A28/E232 richting Zwolle, Meppel , Groningen.

Bij de splitsing van Lankhorst rechtsaanhouden op A32 richting Meppel , Leeuwarden. Bij knooppunt Heerenveen A7/E22 Heerenveen Leeuwarden Groningen tot afslag (31) volgen. Neem daar de N358 richting Surhuisterveen , Buitenpost en blijf de N358 volgen, eerst richting Surhuizum dan richting Buitenpost en vervolgens richting Lauwersoog . Als u in Dokkumer Nieuwe Zijlen de sluis over bent dan bent u niet ver meer. Volg de N358 nog ca 7 km richting Lauwersoog . Vlakbij Oostmahorn slaat u dan op de T-kruising rechtsaf richting Oostmahorn . U volgt dan de weg over het terrein van Landal Esonstad.

Vanuit Groningen

Reistijd: Groningen - Oostmahorn : 1 uur

Volg de A7/E22 Drachten, Leeuwarden, Amsterdam tot aan afslag (32) Marum . Hier neemt u de N980 Marum Kornhorn . Volg verder op de N980 Noordwijk , Kornhorn , Grootegast . Neem de N981 richting Opende en waar deze de N358 kruist , neem daar de N358 richting Surhuisterveen , Buitenpost en blijf de N358 volgen, eerst richting Surhuizum dan richting Buitenpost en vervolgens richting Lauwersoog . Als u in Dokkumer Nieuwe Zijlen de sluis over bent dan bent u niet ver meer. Volg de N358 nog ca 7 km richting Lauwersoog . Vlakbij Oostmahorn slaat u dan op de T-kruising rechtsaf richting Oostmahorn. U volgt dan de weg over het terrein van Landal Esonstad.