Flottielje

In het voorjaar en najaar bestaat er de mogelijkheid om met meerdere mensen en onder deskundige leiding het wad te ontdekken. U blijft wel met uw eigen bemanning schipper op uw eigen (gehuurd) schip, maar als het even niet lekker loopt is er deskundigheid nabij om bij te springen.

Op vrijdag komt u na 16.00 uur in Oostmahorn aan en ligt uw boot op u te wachten. U kunt dan ook al een uurtje het schip uitproberen. Belangrijk is dat u genoeg eten en drinken voor twee dagen bij u heeft . Voor het geval u geen tijd heeft dit mee te nemen, kan de supermarkt in Anjum deze boodschappen leveren, mits tijdig besteld. Vraag hiervoor de prijslijst van deze boodschappendienst. U kunt aan boord koken, maar het is zeker niet ongezellig om te gaan passagieren. 

Om 20.30 uur is er palaver (schippers en bemanning overleg). Er wordt u uitgelegd hoe u de kaart moet lezen en de getijtafels. Er wordt gezamenlijk gekeken waar we heen varen, of er wordt drooggevallen, hoe en waar dat het beste kan, het belang van de Waddencode, weersvoorspelling etc .. Kortom vele dingen komen aan bod en vele vragen zullen beantwoord worden. De volgende ochtend vroeg op en onder het genot van een kopje koffie zullen de laatste definitieve afspraken gemaakt worden. Is alles duidelijk, dan wordt het tijd om uit te varen richting de sluis. De mogelijkheid om de zeilen te hijsen en alvast wat bekend te raken met het schip. De sluis van Lauwersoog door en dan:... het wad op. Het streven is met de flottielje weekenden op Schiermonnikoog te overnachten. Dit kan in de boot, maar we kunnen ook een hotel voor u reserveren.

Afhankelijk van het tij vertrekken wij -in principe op zondagochtend- weer van Schiermonnikoog richting Lauwersoog .

Zondag vóór 19.00 uur loopt u de thuishaven Oostmahorn weer binnen.

Voor 2021 zijn er nog geen weekenden gepland. Een en ander is afhankelijk van de plek om een palaver te organiseren. Waddeninzicht heeft namelijk eind 2020 haar pand aan de Veerhaven verkocht.