Naast de vestiging in Oostmahorn is Waddeninzicht winteractiviteiten gestart in Kollum. Varend over het Zijlsterried vaar je als het ware tegen deze nieuwe locatie van Waddeninzicht aan. Je kunt het niet missen. Er staat een markante loods, waarvan je zou kunnen denken dat die er al 80 jaar staat. Niets is minder waar. De loods werd in de winter van 2010/2011 voor het eerst voor derden geheel in gebruik genomen. In Kollum worden 3 zaken aangeboden:

  • Winterberging (binnen of buiten). Dit kan in de  loods van 1200 m² of op het buitenterrein van zo'n 1500 m². Er is een bovenloopkraan met een hefcapaciteit van 6,5 t. om boten direct uit het water boven de wasplaats te brengen, daar af te spuiten en vervolgens in de loods weg te zetten.
  • Winteronderhoud. Natuurlijk is Waddeninzicht het meest deskundig in het type boot dat zij verhuurt en kan dan ook in de winter makkelijk klussen aannemen. Zij informeren u dan ook graag over de voorwaarden hiervoor.  De loods heeft een traditionele uitstraling en past uitstekend bij de boten die Waddeninzicht verhuurt, maar het is van binnen een moderne loods die de boten vorstvrij zal houden. Verder is er een aparte onderhoudswerkplaats en een aparte goed verwarmde schilderloods gemaakt.
  • Verkoop van schepen. Er is een klein verkoophaventje gegraven en daar kunnen schepen die te koop zijn, getoond worden. Waddeninzicht wil zich wat nadrukkelijker toeleggen op bemiddeling bij verkoop van bij voorkeur Cornish Crabbers of Shrimpers of Drascombes maar ook andere schepen uit de regio van het Lauwersland.

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van stallen bij Waddeninzicht kunt u zich met Doy of Hein Pols in verbinding stellen.